Hmyz jako modelová skupina v environmentální výchově v mateřské škole. - Krejčí, Ivana (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá hmyzem jako modelovou skupinou v environmentální výchově v mateřské škole a tím, jaké je povědomí dětí předškolního věku o hmyzu. Cílem práce je zjistit, jak děti hmyz vnímají a podle kterých materiálů učitelé a učitelky mateřských škol pracují. Tímto výzkumným šetřením se zmapuje dostupnost daných materiálů a na základě toho je vytvořen vlastní výukový program pro děti, který jim poutavou formou hmyz přiblíží.
Insect as a Model Taxon in the Environmental Education at Kindergarten.
Keywords: hmyz; environmentální výchova; přírodovědné vzdělávání; vzdělávací nabídka; insects; environmental education; science education; educational offer