Weingebiete in Österreich und deren Besonderheiten - Martincová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá vinařskými oblastmi v Rakousku a jejími specifiky. První část je zaměřena na obecné informace o vinařství v Rakousku, jejich historii, klimatickými podmínkami etc. Hlavní část je věnována přesnějšímu popisu jednotlivých vinařských oblastí jak historicky tak i geograficky. V každé kapitole se zmiňuji o nejfrekventovanějších odrůdách révy vinné. Poslední část nastiňuje určité rozdíly v českém a rakouském vinařství.
Austria's viticultural areas and their specifics
Keywords: vinařství; rakouské vinařské oblasti; réva vinná; DAC; V.O.C; wineculture; Austria's viticultural areas; grapevine; DAC; V.O.C.