Volnočasové aktivity jako jedna z forem prevence sociálně patologických jevů u romských děti a mládeže v Prachaticích - Korálová, Marie (Jihočeská univerzita, 2012)
Sociálně patologickým jevům u romských dětí a mládeže je možné předcházet výchovou ve volném čase, zapojováním se v zájmových kroužcích a dalšími volnočasovými aktivitami. Tyto činnosti jsou jednou z cest, jak u romských dětí a potažmo i dalších příslušníků romské minority, kteří se mnohdy projevují jako obtížně vychovatelní a vzdělavatelní, snižovat riziko sociálně patologického chování. Součástí předkládané práce jsou také výsledky vlastního sociologického šetření v konkrétních situacích. Ty jsou diskutovány s informacemi uvedenými v rešeršní části bakalářské práce.
Leisure time activities as a form of prevention of socially pathological phenomena of Romany children and youth in Prachatice
Keywords: volnočasové aktivity; prevence; sociálně patologické jevy; romské děti a mládež; zájmové činnosti a kroužky; výchova; tolerance; leisure activities; prevention; socially pathological phenomena; Romany children and youth; leisure activities and groups; education; tolerance