Práce s dětmi s odloženou školní docházkou - Sýkorová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce s názvem Práce s dětmi s odloženou školní docházkou se zabývá dětmi, které zůstávají v mateřské škole o rok déle z důvodu odkladu školní docházky. Práce nás seznamuje s vývojovými charakteristikami dětí. Vysvětluje pojmy jako je školní zralost, školní připravenost, školní nezralost. Poslední oblast teoretické části se týká rámcově vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání. V praktické části jsou interpretovány výsledky z dotazníkového šetření. Práce zjišťuje, zda a jakým způsobem pedagogové pracují s dětmi s odkladem školní docházky a zda vytvářejí pro dítě individuální vzdělávací plán. Dále bylo šetřeno, s kým spolupracuje mateřská škola při diagnostice dítěte.
Working with children with delayed schooling
Keywords: Předškolní vzdělávání; školní zralost; odklad školní docházky; individuální vzdělávací plán; Pre-school education; school readiness; school attendance delay; individual education plan