Výuka anglického jazyka ve Španělsku - Holcová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce je popsat pojetí výuky anglického jazyka na španělské státní střední škole. V teoretické části je představen španělský školský systém se zvláštním zaměřením na středoškolský stupeň vzdělávání, výuku anglického jazyka a jeho cílové kompetence. Praktická část shromažďuje a hodnotí výsledky výzkumu vyučování anglického jazyka na dvou odlišných státních středních školách, které jsem získala metodou vlastního zúčastněného pozorování a vedením rozhovorů se španělskými vyučujícími. Výzkum se především soustředí na metody a techniky vyučování, hodnocení žáků a na přístup žáků k výuce anglického jazyka. Výsledky výzkumu obohacuji o vlastní kritickou analýzu.
English Language Teaching in Spain
Keywords: španělský školský systém; výuka anglického jazyka na střední škole; kompetence; metody a techniky vyučování; hodnocení žáků; přístup žáků k výuce anglického jazyka; Spanish educational system; English language teaching at high schools; competencies; teaching methods and techniques; assessment of pupils; pupils´approach to learnig English