Chodský folklór v mateřské škole - Šlajsová, Julie (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se věnuje tématu: Chodský folklór v mateřské škole. Cílem této práce je rozšířit znalosti dětí o jejich rodném regionu. Postupně se naučí důležité údaje z historie, písničky v chodském nářečí, osvojí si základní prvky tradičních tanců a také se seznámí s chodskými zvyky. Všechna tato podtémata byla zahrnuta do uceleného pásma, které bylo vyzkoušeno v praxi v mateřské škole. Očekávaným výstupem je obohacení dětí v rámci jejich integrovaného bloku a rozšíření hudebního rozvoje.
The Folklore of Chodsko in a Nursery School
Keywords: dudy; kroj; jihozápadní region; bagpipes; costumes; south-west region