Flóra cévnatých rostlin vybraných kvadrantů středoevropského mapování (CEBA) v Českém středohoří - Dortová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zabývá charakteristikou Chráněné krajinné oblasti České středohoří a floristickým mapováním. Během vegetační sezóny v roce 2012 proběhlo mapování flóry Českého středohoří. Mapované oblasti se nachází blízko obce Boreč, Prackovice nad Labem a Velemín. Během mapování bylo nalezeno 561 taxonů cévnatých rostlin. Některá zjištění byla velmi zajímavá. Nakonec byla sebraná data vyhodnocena. Mapované oblasti byly srovnány na základě celkové druhové bohatosti, výskytu vzácných a nepůvodních druhů.
Flora of vascular plants in chosen grids of the Central European grid system (CEBA) in the České středohoří Mts.
Keywords: České středohoří; floristické síťové mapování; České středohoří Mts.; flora grid mapping