Kreditní karty - výhody, nevýhody - Maňhalová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce se zabývá nejen historií platebních karet, ale i jejich současným vývojem, základními pojmy, náležitostmi platebních karet, jejich členěním, bezpečností a ochranou. Cílem této bakalářské práce je zanalyzovat výhody a nevýhody kreditních karet. Praktická část je zaměřena na porovnávání nabídek jednotlivých bank. Pomocí dotazníkového šetření se v bakalářské práci zjišťuje, zda si uživatelé platebních karet uvědomují rozdíl mezi kreditní a debetní platební kartou a zda vůbec ví, jakou kartu vlastní. V dotazníku se také zjišťuje, jak často a k čemu lidé platební karty využívají. Dalším bodem dotazníku je zjišťování hlavních výhod a nevýhod kreditních karet. Práce se také zabývá vývojem počtu plateb, objemu transakcí a výší průměrné částky na jednu platbu. V závěru praktické části je porovnávána nabídka kreditních karet od různých poskytovatelů.
Credit Cards - Advantages, Disadvantages
Keywords: Sdružení pro bankovní karty; bezhotovostní platby; bezúročné období; Bank Card Association; cashless transactions; interest-free period