PROBLEMATIKA PANDEMIE CHŘIPKY VYVOLANÉ NOVOU VARIANTOU VIRU A PŘÍSTUPY K JEJÍMU ŘEŠENÍ V RÁMCI ČR - Tejčka, Luděk (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem práce bylo shrnutí základních poznatků o chřipce. Teoretická část obsahuje základní informace o chřipkové problematice obecně, stejně tak se zabývá problematikou ptačí chřipky a možné pandemie chřipky. V druhé části teorie se mi podařilo shrnout přehled nejdůležitějších dokumentů týkající se přístupu ČR k řešení problematiky pandemie chřipky. Teoretická část tedy umožňuje získat komplexní náhled na chřipkovou problematiku a shrnuje přehled příprav a již provedených opatření, která může ČR uplatnit k řešení pandemické situace, včetně platné legislativy. Praktická část se zabývala informovaností a postojem studentů středních a vysokých škol k problematice chřipky.
PROBLEMS OF PANDEMIC OF INFLUENZA CAUSED BY A NEW VARIETY OF VIRUS AND APPROACHES TO ITS SOLVING WITHIN CZECH REPUBLIC
Keywords: Chřipka; Proměnlivost antigení struktury; Pandemický plán; Surveillance; Influenza; changeability of antigenic structure; pandemic plan; surveillance