yužití dotačních titulů se zaměřením na Evropskou územní spolupráci Rakousko - Česká republik - Machová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na využití dotačních titulů programu Evropské územní spolupráce Rakousko ČR, a to konkrétně na úrovni dvou projektů, které byly realizovány v Jihočeském regionu ve spolupráci s rakouskými partnery v oblasti podpory cestovního ruchu, kultury a ekonomiky volného času. Úvodní část práce se věnuje problematice projektového managementu, zásadám přípravy projektů, strukturálním fondům, ale zejména Operačnímu programu Evropské územní spolupráce Přeshraniční spolupráce v roce 2007 2013. Závěr teoretické části je doplněn Programem Interreg V-A-Rakousko Česká Republika. V praktické části bude provedena analýza dat dvou realizovaných projektů podle vybraných kritérií. Analýza dat bude provedena s ohledem na rozsah získaných dat jednotlivých projektu. Zjištěné výsledky budou vyhodnoceny, jak na úrovni jednotlivých projektů, tak v obecné rovině s dopadem na přeshraniční spolupráci na úrovni cestovního ruchu. Jak u analyzovaných projektů, tak v obecné rovině bude navrženo opatření, které by vedlo k podpoře cestovního ruchu v přeshraničním regionu.
The Use of grant titles focusing on the European territorial Cooperation between Austria and the Czech Republic
Keywords: Projekt; monitorovací indikátor; Evropská územní spolupráce Rakousko- Česká republika; udržitelný rozvoj; cestovní ruch; kulturní dědictví.; Project; monitoring indicator; The European territorial Cooperation between Austria and the Czech Republic; Sustainable Development; travel and tourism; cultural heritage.