Život single - ano či ne? - Jindrová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce s názvem "Život single - ano či ne?" je přinést souhrnné informace o novodobém fenoménu, který se v české společnosti objevuje na počátku 90. let minulého století. Teoretická část přináší nejdůležitější poznatky, které jsou spojeny s tímto životním stylem. Druhá část, praktická, je tvořena kvalitativním výzkumem, jehož cílem je analyzovat život singles a poskytnout tak čtenářům vhled do jejich života a zároveň jejich smýšlení o životě single. V rámci výzkumu jsou čtenářům předány prostřednictvím odpovědí samotných singles také rozdíly mezi single muži a single ženami a tím tak umožněn lepší pohled na tento zajímavý životní styl.
The Single Life - yes or no?
Keywords: fenomén singles; bezdětnost; ekonomická samostatnost; svoboda; seberealizace; gender; phenomenon singles; childlessness; economy autonomy; freedom; self-fulfillment; gender