Analýza technologií těžebních prací v lesním hospodářství. - Vokáč, Otakar (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce je provést analýzu rozdílných technologií těžebních prací v závislosti na charakteru porostu, produkčním sortimentu a na konfiguraci terénu. Měření a pozorování bylo provedeno za účelem ověření efektivnosti harvestorové technologie a nenahrditelnosti pilaře v lesním hopspodářství.
Analysis of Timber Harvesting Technologies
Keywords: Analýza; technologie těžebních prací; lesní mechanizace; Pilař; Analysis; Timber Harvesting Technology; Forest mechanization; Sawyer