Sledování změn chování v závislosti na motivačních pvcích (enrichmentu) nosorožců ve výbězích Zoo Dvůr Králové - Marečková, Iva (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na studium chování nosorožců v podmínkách vytvořených zoologickou zahradou a jejich reakce na jednotlivé prvky enrichmentu. Cílem bylo porovnat vliv enrichmentu na jednotlivce i na jednotlivé druhy nosorožců. Práce obsahuje literární přehled druhů zkoumaných nosorožců i přehled stimulačních prostředků používaných v zoologických zahradách, popis metodiky a uspořádání pokusů.
Changes of behaviour of rhinoceros as a reaction on the environmental enrichment in ZOO Dvůr Králové
Keywords: enrichment; Diceros bicornis; Ceratotherium simum cottoni; Rhinoceros unicornis; enrichment; Diceros bicornis; Ceratotherium simum cottoni; Rhinoceros unicornis