Vitalismus v díle Františka Mareše - Bryndová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce je rozdělena na dvě základní části. První část je věnována postavení F. Mareše v české fyziologii a filosofii. Hodnocení a analýza Marešových názorů se opírají o poznámky F. X. Šaldy, E. Rádla, B. Němce, J. Bělehrádka a J. Zouhara.
Vitalismus in work of František Mareš
Keywords: František Mareš; fyziologie; filosofie; analýza; František Mareš; physiology; philosophy; analysis