Britain's Relations with Germany in the 1930s - Hemr, Adam (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá vztahy Velké Británie a Německa ve třicátých letech dvacátého století. Snaží se postihnout politický vývoj od konce První světové války až po vypuknutí Druhé světové války, přičemž věnuje hlavní pozornost politice appeasementu; důvodům jejího vzniku a jejímu hlavnímu představiteli Nevillu Chamberlainovi. Zároveň si klade za cíl osvětlit i důvody neúspěchu jak Nevilla Chamberlaina, tak jeho politiky. Ve svém závěru se práce pokouší o obhajobu appeasementu i jeho hlavního reprezentanta.
Britain's Relations with Germany in the 1930s
Vztahy Velké Británie s Německem ve třicátých letech dvacátého století
Keywords: Neville Chamberlain; Appeasement; 1918-1939; Velká Británie; Meziválečná diplomacie; Velká hospodářská krize; Adolf Hitler.; Neville Chamberlain; Appeasement; 1918-1939; Great Britain; Inter-war diplomacy; Great Depression; Adolf Hitler.