Podstatné faktory řešení etických dilemat v Hospicové péči sv. Kleofáše, o.p.s. - Novotná, Simona (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zaměřuje na téma podstatných faktorů ovlivňující konečné řešení etických dilemat v Hospicové péče sv. Kleofáše, o.p.s. Práce podává přehled o specifikách hospicové péče a neziskové organizace Hospic sv. Kleofáše, o.p.s. Cílem je zjistit jaké podstatné faktory ovlivňují řešení etických dilemat v této organizaci a které ze zjištěných faktorů se shodují s vybranými hodnotami z Etického kodexu pracovníků hospice. Diplomová práce popisuje hospicovou péči, sociální práci v mobilním hospici, etickou problematiku a vybrané hodnoty z Etického kodexu pracovníků hospice. Dále také popisuje postup zjištění faktorů ovlivňující etická dilemata a výsledky polostrukturovaných rozhovorů. Snahou práce je ukázat problematiku rozhodování etických dilemat.
Essential factors in the solution of ethical dilemmas in the Hospice care of St. Kleofáš, o.p.s.
Keywords: Hospicová péče; paliativní péče; mobilní hospic; sociální práce; etika; Etický kodex pracovníků hospice; hodnoty; Hospic sv. Kleofáše; o.p.s.; Hospice care; palliative care; mobile hospice; social work; ethics; Code of Ethics of Hospice Employees; values; Hospice of St. Kleofáše; o.p.s.