Využití přírodních a druhotných materiálů při výtvarných činnostech v MŠ - Václavková, Hana (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce je zaměřena na výtvarné tvoření s přírodním a druhotným materiálem v mateřské škole. Hlavním cílem práce je vytvoření praktického zásobníku výrobků z přírodních a druhotných materiálů. Tento zásobník společně s vyhodnocením výroby některých nápadů přímo s dětmi (včetně fotografií) tvoří praktickou část práce. Teoretická část se zabývá problematikou psychického vývoje dítěte předškolního věku a také přibližuje oblast environmentální výchovy v mateřské škole s odkazem na Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání.
Use of natural and secondary materials in creative activities in kindergarten
Keywords: Tvoření; přírodní a druhotný materiál; environmentální výchova; mateřská škola; Creating; natural and secondary materials; environmental education; kindergarten