Využití solární energie v cestovním ruchu v Pardubickém kraji - Víšková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2009)
Stěžejním tématem diplomové práce je solární energie jako jedna ze složek tzv. obnovitelných zdrojů. Jejím hlavním cílem bylo analyzovat její využití ve zvoleném Pardubickém kraji v oblasti cestovního ruchu. V průběhu textu je diskutováno mimo jiné legislativní pozadí obnovitelných zdrojů energie, finanční podpora z fondů EU a ČR nebo vlastnosti a možnosti využití solární energie. Na základě výsledků výzkumu, provedeného pomocí metody dotazníkového šetření a řízených rozhovorů, bylo podáno několik návrhů, které by měly přispět ke zvýšení atraktivnosti solárních systémů.
Utilization of solar energy in the tourism sector in Pardubice region
Keywords: solární energie; solární systémy; obnovitelné zdroje energie; cestovní ruch; fondy Evropské unie; solar energy; solar systems; renewable resources; tourism; EU funds