Práce s dyskalkulikem - Matějková, Daniela (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce: ?Práce s dyskalkulikem? vymezuje termín specifické poruchy učení, jednotlivé specifické poruchy učení se zaměřením na dyskalkulii. Podává stručný přehled o metodách, formách, pomůckách, jednotlivých postupech reedukace a dotýká se možností integrace dyskalkuliků v současné základní škole. Praktická část se zabývá začleněním dyskalkulických žáků do vyučovacího procesu a zjišťuje formy, metody a pomůcky, které jsou vyučujícím zajišťovány. Je tvořena třemi kazuistikami a výsledky dotazníku.
Remedial approaches to students with discalculia
Keywords: specifické poruchy učení; dyskalkulie; reedukace; integrace; specific learning disability; discalculia; re-education; integrate