Možnosti propojení syntaktických a slohově-komunikačních témat - Tlačilová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce je popis komunikace a jejího propojení s oblastí syntaxe, analýza a následné srovnání přístupu jednotlivých didaktik, mluvnic a učebnic k tomuto propojení. Práce je koncipovaná do dvou částí, a sice do teoretické části, kde bude blíže vymezena komunikace a její zastoupení v didaktikách, a do praktické části, kde se bude nacházet analýza vybraných učebnic. Výstupem bude tato analýza a vytvoření cvičení, které budou komunikačně propojeny s oblastí syntaxe.
Possibilities of Connection between Syntactic and Communication Themes
Keywords: komunikace; syntax; možnosti propojení; sloh; komunikační výchova; comunication; syntactical; possibilities of connection; style; communication education