Srovnání míry uspokojení věřitelů v závislosti na způsobu řešení úpadku - Novotná, Vendula (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce se zabývá srovnáním míry uspokojení konkrétního věřitele v závislosti na způsobu řešení úpadku dlužníka. Cílem této práce je popis jednotlivých způsobů řešení úpadku a poté na konkrétních datech stanovit a porovnat míru uspokojení věřitele v závislosti na způsobu řešení úpadku. Diplomová práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. V rámci teoretické části je vymezen historický vývoj úpadkového práva, dále základní pojmy, procesní subjekty insolvenčního řízení a jednotlivé způsoby řešení úpadku. V rámci praktické části je popsán vybraný podnik, kterého se analyzovaná data týkají a poté následuje analýza těchto dat, jejich porovnání a doporučení pro věřitele.
Comparing creditors' satisfaction rates based on ways of debtors' bankruptcy resolution
Keywords: úpadek; dlužník; věřitel; insolvenční řízení; míra uspokojení; bankruptcy; debtor; creditor; insolvency proceedings; satisfaction rate