Současný brněnský hantec - Kadrnožková, Jana (Jihočeská univerzita, 2020)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá tématem brněnské městské mluvy nazývané hantec. Práce je rozdělena na dvě částí, a to teoretickou a praktickou. První část práce se zabývá teoretickými definicemi slangu. V praktické části je podroben sebraný jazykový materiál důkladné analýze. Součástí práce je slovník shromážděných lexikálních prostředků s výkladem jejich významu. Cílem práce je zachytit současný stav brněnského hantecu a zpracovat slovník vybrané městské mluvy.
The city slang of the Brno city
Keywords: Brno; hantec; současný slovník; Brno; the city slang of the Brno city; contemporary dictionary