Podrobné zaměření polohopisu a výškopisu v části povodí Jenín jako podklad ke sledování dlouhodobých změn krajiny. - Arnoštová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2010)
Téma mé diplomové práce bylo podrobné zaměření polohopisu a výškopisu v části povodí Jenín jako podklad ke sledování dlouhodobých změn krajiny. Zaměření zájmového území bylo provedeno poblíž obce Jenín. Jenín se nachází v katastrálním území Jenín, obec Dolní Dvořiště, okres Český Krumlov. Rozloha mapovaného území byla 40 ha. Úkolem této práce bylo vytvoření polohopisného a výškopisného plánu v měřítku 1 : 1 000. Vyhotovení mapy předcházela rekognoskace terénu a stávajícího bodového pole, návrh a stabilizace bodů PBPP, zaměření podrobných bodů, výpočetní práce a grafické zpracování. Lokalita byla podrobně zaměřena elektronickou tachymetrickou metodou. Poloha podrobných bodů byla určena polárně, výšky byly vypočteny trigonometricky. Souřadnice všech bodů jsou určeny v systému S-JTSK a výškovém systému Bpv.
Detailed surveying of planimetry and altitude points in the part of the area of the river Jenín as control points in order to watch long time changes of the landscape.
Keywords: tachymetrická metoda; zaměření polohopisu a výškopisu; mapovací práce; bodové pole; tacheometry; planimetric survey; altimetric surfy; mapping; minor control