Hodnocení sklízecí mlátičky s pásovým podvozkem v podniku zemědělské prvovýroby. - Nohava, Pavel (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce bylo, zhodnotit činnost a kvalitu práce sklízecí mlátičky CLAAS Lexion TerraTrac 770 při sklizni obilovin a řepky olejky v podniku zemědělské prvovýroby. Kvalita práce sklízecí mlátičky byla hodnocena dle ztrát zrna při sklizni, kvality drcení, kvality rozptylu, vlivu vlhkosti na ztráty, kvality drcení a kvality rozptylu posklizňových zbytků. Dalším cílem práce byl rozbor výkonností, spotřeba pohonných hmot a jednoduché ekonomické zhodnocení společně se základní charakteristikou majitele stroje.
Evaluate the combine harvester with tracked chasses in agricultural production
Keywords: pásový podvozek; ztráty; sklízení plodin; sklízecí mlátička; TerraTrac; Tracked chases; losses; crop harvesting; combine harvester; TerraTrac