Faktory spojené se sníženou úrovní vnímaného stressu a pocitu syndromu vyhoření u učitelů ZŠ - Jeníčková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce je teoreticko-empirického charakteru. Teoretická část nám poskytuje informace o stresu a syndromu vyhoření získané na základě studia příslušné literatury. Definuje základní pojmy stresu a burnout syndromu a seznamuje nás s jejich základní charakteristikou. V druhé, empirické části je na základě dotazníkového šetření zjišťována míra a četnost vyhoření ve zkoumaném vzorku pedagogických pracovníků. Součástí praktické části, jsou jako doplňková metoda použity cíleně provedené rozhovory s vytipovanými učiteli.
Factors associated with lower levels of perceived stress and feelings of burn-out among elementary school teachers
Keywords: syndrom vyhoření; stres; učitel; emocionální vyčerpání; depersonalizace; osobní uspokojení; burnout syndrom; stress; teacher; emotional exhaustion; depersonalization; personal accomplishment