Způsoby pořízení dlouhodobého majetku v obchodní společnosti - účetní a daňové aspetky - Laksarová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem práce je zanalyzování a posouzení možností pořízení dlouhodobého hmotného majetku a vlivu odpisů na daňový základ. Práce je rozdělena na dva celky, první část je teoretická a druhá praktická. Teoretická část se týká teorie dlouhodobého hmotného majetku. Praktická část se zabývá již dlouhodobým hmotným majetkem ve společnosti LESING plus, spol. s r. o. Zaměřila jsem se na způsoby pořízení majetku v podniku a metody odpisování.
Methods of acquisition of fixed assets in a company - accounting and tax aspects
Keywords: dlouhodobý hmotný majetek; daňové odpisy; účetní odpisy; long-term tangible asset; tax depreciations; book depreciations