Analýza trendů mezinárodního obchodu s plazy - Bohatá, Marie (Jihočeská univerzita, 2019)
Obchod s plazy reguluje Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin (CITES). Informace o těchto proběhlých obchodech jsou zaznamenávány do Obchodní databáze CITES. Cílem této práce bylo uspořádání údajů o obchodu s plazy z této databáze za období let 1975-2014 a jejich vyhodnocení. Práce byla zaměřena na objem obchodovaných exemplářů, zda pocházející z volné přírody či ze zajetí, a jejich forem. V práci bylo použito převedení exemplářů na ekvivalenty jednoho organismu, které sloužilo k lepšímu pochopení a orientaci v obchodovaných objemech.
Analysis of trends in international trade in reptiles
Keywords: CITES; Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin; plazi; Reptilia; obchodní databáze CITES; CITES; Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora; reptiles; Reptilia; CITES Trade Database