Právní aspekty činnosti městských informačních center. - Kosinová, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se věnuje městským informačním centrům, tj. turistickým informačním centrům, jejichž zakladatelem a provozovatelem je obec. Hlavním tématem práce jsou legislativní předpisy, které ošetřují činnost těchto institucí v souvislosti s jejich právními formami, a smluvní závazkové vztahy, do nichž v rámci své činnosti vstupují. Platný legislativní rámec byl srovnán s legislativními předpisy upravujícími činnost informačních center na Slovensku. Práce zároveň poukazuje na vývojové tendence sektoru informačních center, jejichž prvky vykazovaly jednotlivé zkoumané subjekty. Vzhledem k bezplatnému charakteru hlavní činnosti informačních center práce zároveň přibližuje problematiku neziskového sektoru.
Legal aspect of activity of the CTO
----------
Keywords: městská informační centra; neziskové organizace; smluvní závazkové vztahy; turistická informační centra; CTO; Czech legislation; law of contract; non-profit organizations