Osobnost pedagoga volného času a smysl jeho práce - Kučera, Jiří (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce je věnována osobnosti pedagoga volného času a smyslu jeho poslání: V první části je rozebírána samotná pedagogika a pedagogika volného času s ohledem na jediný cíl, na výchovu. Dále se zabývá problematikou pedagoga volného času. Druhá část je věnována otázce důležitosti osobnosti pedagoga z různých úhlů pohledu. Na pedagoga volného času je nahlíženo jako na charismatickou, kreativní, motivující a výjimečnou osobnost, kouče a autoritu, která vede tentokrát k možnosti seberealizace a sebevýchově ve volném čase. Ve třetí, poslední části, se více odhaluje poslání výchovy a směřování sebevýchovy k cíli vychovat dospělou osobnost ve volném čase skrze odpovědi na otázky po smyslu a smysluplném konání.
Personality of Freetime Pedagogue and Meaning of his Work
Keywords: Pedagogika; pedagogika volného času; výchova a vzdělání; charakter; tvořivost; motivace; smysl práce; Pedagogy; free time pedagogy; education; charakter; kreativity; motivation; sense of work