Analýza vývoje autorského zákona od poloviny 20. století do současnosti na území České republiky, vývoj před a po vstupu ČR do Evropské unie - Freiová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2007)
Analýza vývoje autorského zákona, přehled jednotlivých právních předpisů v oblasti autorského práva a souvisejících zákonů včetně komentáře k nim, návrh licenční smlouvy.
The Analysis of the development of the Authors' Act in the Czech Republic since the mid 20th century, the development before and after the entry of the Czech Republic to the European Union
Keywords: autorský zákon; autor; duševní vlastnictví; licenční smlouva; copyright; author; intellectual property; licence contract