Použití vybraných teorií sociální práce při práci s dětmi s kombinovaným postižením - Friš, Martin (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá použitím vybraných teorií sociální práce při práci s dětmi s kombinovaným postižením v denních stacionářích v Plzeňském kraji. V teoretické části je vysvětlen pojem eklekticismus a jsou vybrány konkrétní teorie sociální práce, které lze využít při práci s dětmi s kombinovaným postižením. V praktické části je zpracován výsledek realizovaného kvalitativního výzkumu, ve kterém byly se šesti pracovníky provedeny rozhovory, jimiž bylo zjišťováno použití vybraných teorií sociální práce v praxi.
The use of selected theories of social work in working with children with multiple disabilities
Keywords: teorie sociální práce; děti; kombinované postižení; denní stacionář; eklekticismus.; theories of social work; children; multiple disabilities; day care center; eklekticismus