Návrh obchodní strategie pro obchodování na devizových trzích - Svoboda, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je vytvoření obchodní strategie pro obchodování na mezinárodním devizovém trhu a otestování její účinnosti. První část práce obsahuje informace o samotném mezinárodním devizovém trhu, popis základních principů technické analýzy a popis obchodních strategií včetně money managementu. Druhá část práce, tedy praktická, sestává ze sestavení a popisu strategie, vymezení pravidel vstupu a výstupu z pozic spolu s pravidly money managementu. Dále následuje vymezení pravidel backtestu, samotný backtest a vyhodnocení výsledků backtestu. Práce je uzavřena vyvozením závěrů a doporučení z celé práce.
Proposal of the trading strategie for trading on the foreign exchange markets
Keywords: Mezinárodní devizový trh; technická analýza; obchodní strategie; backtest.; Forex; technical analysis; trading strategy; backtest.