Optimalizace spádových obvodů základních škol ve správních obvodech ORP Třeboň, ORP Jindřichův Hradec a ORP Dačice - Tomíček, Filip (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se věnuje problematice základního školství na území okresu Jindřichův Hradec. Okres Jindřichův Hradec se skládá ze 3 správních obvodů obcí s rozšířenou působností - Třeboň, Jindřichův Hradec a Dačice. Cílem diplomové práce bylo zmapovat, popsat a navrhnout optimalizaci aktuální situace v základním školství ve zkoumaném území. Bylo zkoumáno rozmístění škol a jejich vybavenost, školská spádová území, počty dětí ve školním věku a školní spoje veřejné hromadné dopravy. Veškeré získané informace byly zpracovány do tabulek a mapových výstupů.
Optimizing catchment regions of elementary schools in administrative dictricts of Třeboň, Jindřichův Hradec and Dačice
Keywords: základní školy; regionální školství; venkovské školy; městské školy; školské spádové obvody. Třeboň; Jindřichův Hradec; Dačice; elementary schools; regional schools; rural schools; town schools; catchment regions of elementary schools. Třeboň; Jindřichův Hradec; Dačice