Hlučnost v chovu skotu po rekonstrukci stáje na vybrané farmě - Kadlec, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2016)
Teoretická část bakalářské práce je věnována problematice současných trendů v chovu skotu, a to především z pohledu používaných konstruovaných staveb, techniky a používané technologie. Zabývá se také řešením současného problému welfare v chovu skotu. Posledním tématem, které řeší teoretická část této práce, je hluk a jeho zdroje v chovech skotu. Praktická část je zaměřena na popis sledovaného stájového objektu a přilehlých prostor, na měření hladin hluku LpA při prováděných operacích z hlediska chovaných zvířat i pracovníků obsluhy. Z vypočítaných ekvivalentních hladin hluku je v závěru práce provedeno vyhodnocení hlučnosti pracovních míst obsluhy i hlukové zátěže zvířat.
NOISE in cattle breeding PO Stable reconstruction SELECTED ON THE FARM
Keywords: welfare; hluk; zvířata; welfare; noise; livestock