Boloňský proces - vytváření evropského prostoru vysokoškolského vzdělávání - Vybíhalová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou Boloňského procesu, jehož prostřednictvím má dojít k vytvoření evropského prostoru vysokoškolského vzdělávání. Jejím cílem je představení vzniku a vývoje tohoto procesu, vysvětlení jeho hlavních principů a popsání jeho vnitřní struktury a fungování. Dále práce hodnotí způsob implementace Boloňského procesu v České republice a ve Francii. Konkrétně se pak zaměřuje na zapojení se Jihočeské a Jihobretaňské univerzity do tohoto procesu a hodnotí jeho přínosy pro obě univerzity a pro jejich vzájemnou spolupráci.
The Bologna Process - Creation of a European Space for Higher Education
Keywords: Boloňský proces; vysokoškolské vzdělávání; Evropská integrace; Bologna Process; higher education; european integration