Chov mníka jednovousého (Lota lota L.) na území České republiky - Mráz, Luděk (Jihočeská univerzita, 2015)
Zabývám se chovem mníka jednovousého různými metodami chovu a to od váčkového plůdku až po ročka (jednoletou rybu) s možným výhledem do budoucna jako s tržní rybou. Také srovnávám poloumělý a umělý způsob výtěru. Krátce se zmiňuji i o chovu v zahraničí především Polsko a Německo. Navrhuji opatření na zvýšení produkce a uplatnění mníka na našem trhu jako konzumní ryby.
Breeding burbot (Lota lota L.)in the Czech Republic
Keywords: mník jednovousý; chov; výtěr; rybolov; biologie; burbot; breeding; fishing; spawn; biology