Kreativní účetnictví ve vazbě na účetní podvody. Analýza mezí a možností kreativního účetnictví. - Plemlová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem bakalářské práce by bylo rozvinout zjištěné výsledky, které se budou týkat odhalování a prevence účetních podvodů. Zaměřím se na etiku v účetnictví, finanční podvody a rizika, která plynou z jejich odhalení. Dále bych také chtěla porovnat danou účetní problematiku s jinými zeměmi. Porovnat mezinárodní účetní standardy s českou účetní legislativou.
Creative accounting specialized on accounting cheats. Analysis limits and possibilities of creative accounting.
Keywords: Kreativní účetnictví; Mezinárodní standardy účetního výkaznictví; Česká účetní legislativa; účetní podvody.; the creative accounting; International Financial Reporting Standards ( IFRS ); the Czech accounting legislation ( ČÚL ); accounting cheats.