Stíhání mladistvých v České republice - Schmiedová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá procesem trestního stíhání mladistvých pachatelů v České republice a vychází především ze zákona o soudnictví ve věcech mládeže. V rámci případové studie trestního řízení mladistvého pachatele se opírá o dokumenty z hlavního líčení před soudem s mladistvým pachatelem z České republiky. Pro větší množství informací využívá rozhovorů s probačními úředníky, sociální pracovnicí z oddělení výkonu trestu ve věznici ve Všehrdech a s mluvčím jihočeské policie.
Punishing of teenagers in the Czech Republic
Keywords: mladistvý; trestní řízení; provinění; probační úředník; juvenile; criminal procedure; offense; probation officer