Koncentrace tuhé znečišťující látky uvnitř stáje velkochovu drůbeže v závislosti na stáří drůbeže - Dvořák, David (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce pojednává o problematice znečištění ovzduší tuhými látkami ve velkochovu drůbeže, porovnává úroveň plošného znečištění uvnitř objektu chovu v závislosti na stáří drůbeže. Vlastní měření bylo provedeno v souladu s platnou metodikou, vyhodnocení a stanovení koncentrace prachových částic PM10 ve vybraném velkochovu drůbeže. Měření bylo realizováno v objektu velkochovu brojlerů na rodinné farmě Farma u lesa v Sudoměřicích u Bechyně. Cílem této práce bylo měřením získat a poté vyhodnotit získané údaje. Měření probíhalo ve dvou turnusech, pro měření dvou velikostních frakcí tuhých znečišťujících látek. K měření tuhých prachových částic ve vznosu byl použit přístroj DUST TRAK II 8530, zapůjčený fakultou. Dále v práci je uveden také popis a metodika měření s tímto přístrojem.
Concentration of solid pollutant within the poultry farm according to the age of the poultry
Keywords: znečištění; prach; drůbež; PM10; pollution; dust; poultry; PM10