Události dějin školství ve 20. století dle kronik škol v Týně nad Vltavou - Suchanová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá dějinami školství ve 20. století od roku 1918 do roku 1989. Práce popisuje kroniky škol v Týně nad Vltavou a zaměřuje se na to, jak se v nich odráží historické události. Teoretická část bakalářské popisuje vývoj školství ve 20. století od vzniku samostatného československého státu po sametovou revoluci. Práce se zabývá historií škol v Týně nad Vltavou, a to především škol obecných a měšťanských. Praktická část bakalářské práce je analýzou vybraných školních kronik Týna nad Vltavou.
Events of the history of education in the 20th century according to the chronicles of schools in Týn nad Vltavou
Keywords: dějiny pedagogiky; historické události; školní kroniky; historie města; history of pedagogy; historical events; school chronicles; history of the town