ANALÝZA PODNIKOVÉ KULTURY VYBRANÉHO PODNIKU - Bártová, Hana (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této bakalářské práce bylo vypracování metodiky diagnózy podnikové kultury a jejího ověření ve vybraném podniku za účelem návrhu programu řízení změn podnikové kultury. Objektem zkoumání se stala firma LARM, a. s. . Zkoumaný soubor činilo 71 respondentů . Pro výzkum a poznání kultury daného podniku bylo použito dotazníkového šetření. Z výsledku vyplynulo, že kultura zkoumaného podniku není dostatečně silná. Nedostatečná komunikace v rámci celého podniku, nespokojenost s pracovním prostředím, nebo také absence motivace ze strany nadřízeného jsou toho důkazem. Pro posílení kultury lze doporučit efektivnější využití lidských zdrojů, zlepšení pracovního prostředí a komunikace v podniku.
ANALYSIS OF FIRM CULTURE OF CHOOSEN COMPANY
Keywords: Řízení lidských zdrojů; Podniková kultura; Dotazníkové šetření; Human recourses; Corporate culture; Questionnaire survey