Využití teorie her při řešení konfliktních situací - Doubravová, Hana (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem práce je popsat základní typy her a možnosti jejich využití při modelování a řešení konfliktních rozhodovacích situací. Práce je zaměřena především na rozhodování v podmínkách rizika a nejistoty nejen teoreticky, ale také z praktického hlediska. Dalším cílem je tedy aplikace herních modelů na rozhodování konkrétního podniku v podmínkách rizika či nejistoty. Práce popisuje výhody a nevýhody těchto postupů pomocí srovnání s jinými metodami.
Application of Game Theory to Analysis Conflict Situations
Keywords: rozhodování za rizika; rozhodování za nejistoty; rovnovážná strategie; teorie her; maticová hra; střední hodnota; průměr; výplatní funkce; ryzí strategie; simulační metoda; cena hry; decision under risk; decision under uncertainty; equilibrium strategy; Game Theory; matrix game; mean value; pay-off function; pure strategy; simulation method; value of the game