Hormonálně indukovaný umělý výtěr a inkubace jiker parmy obecné (Barbus barbus) - Hájek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem práce je optimalizace způsobu hormonální indukce ovulace jikernaček parmy obecné (Barbus barbus) odlovených z řeky za pomoci hormonálních přípravků na bázi funkčních analogů GnRH.
Hormonally induced stripping and incubation of the barbel´s (Barbus barbus) EGGS
Keywords: parma obecná; umělý výtěr; antimykotická koupel jiker; barbel; stripping; antimycotic bath of the eggs