Ptačí let - cyklus dekorativních kachlů - Vávrová, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Má diplomová práce se skládá ze dvou částí, praktické a teoretické. Praktická část obsahuje soubor čtyř dekorativních kachlů na téma Ptačí let. Teoretická část zahrnuje mou vlastní myšlenkovou motivaci a inspirační zdroje, jenž jsem našla v knize Selmy Lagerlöfové Podivuhodná cesta Nilse Holgerssona Švédskem a v práci holandského grafika M.C.Eschera. Dále v didaktické části uvádím návrh, jakým způsobem by se mohlo na mou práci navázat při výuce výtvarné výchovy na 1. stupni ZŠ. Nakonec teoretická část také obsahuje popis technologie zpracování a plnou obrazovou dokumentaci části praktické.
Bird´s flying