PROGRAM OBNOVY VESNICE DOBEV, OKRES PÍSEK - Pelechová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářské práce se zabývá Programem obnovy vesnice Dobev u Písku - podklady pro tento program, názory na tento program a tvorbou tohoto programu. Úvodní část bakalářské práce se zabývá historickou, fyzicko-geografickou a sociálně-geografickou charakteristikou území obce Dobev. Další část je věnována rozboru literatury zabývající se obnovou venkova a literaturou obsahující informace o řešeném území. Důležité byly také internetové zdroje věnující se řešenému území, zásadní byly informace obsažené v různých územně plánovacích a územně rozvojových podkladech a dokumentech. Praktická část bakalářské práce je zaměřena na sběr námětů získaných z rozhovorů s místními experty, z dotazníkového průzkumu mezi obyvateli v obci Dobev, i ze zkušeností a z terénního průzkumu autorky práce. Výsledkem je seznam realizovatelných akcí Programu obnovy vesnice Dobev.
Program of village restoration Dobev, region Písek
Keywords: Program obnovy vesnice; venkov; rurální geografie; rozvoj venkova; sociologie venkova; Dobev; Program of village restoration; countryside; rural geography; rural development; rural sociology; Dobev municipality