stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže - Fous, Dominik (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce se zaměřuje na stravitelnosti vlákniny kukuřičné siláže. V práci je popsaná morfologie kukuřice, chemické složení zrna a některé pěstované druhy kukuřice. Součástí je kukuřičná siláž, technologie a konzervace kukuřičné siláže. Dále jsou popsány metody in situ, in vitro a systémy hodnocení krmiv dle NRC, INRA a MILK. V systémech hodnocení krmiva je popsáno jak postupovat při hodnocení jednotlivých látek v krmivu. Další část práce je zaměřena na vlákninu, na vliv vlákniny ve výživě zvířat a její hodnocení. V závěru práce je uvedeno doporučení pro praxi.
digestibility of corn silage fiber
Keywords: Kukuřice; kukuřičná siláž; hodnocení krmiv; vláknina; Maize; corn silage; feed evaluation; fiber