Skalní mísy České Kanady - Kubová, Alena (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářské práce se zabývá skalními mísami v přírodním parku Česká Kanada. Teoretická část zachycuje přírodní charakteristiku parku, skalních misek a ostatních forem reliéfu. Praktická část se zabývá vybranými skalními mísami, u kterých je zkoumán vztah orientace den misek vůči deskovité odlučnosti skalních výchozů, na kterých se misky nachází. Bylo zjištěno, že dna skalních misek mají shodnou orientaci s plochami puklin. Na některých skalních blocích byly zaznamenány 2 generace skalních misek.
Potholes of Česká Kanada
Keywords: skalní mísa; Česká Kanada; zvětrávání; pothole; Česká Kanada; erosion