Individuální plánování sociální služby v pobytovém zařízení pro seniory - Holubová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce pojednává o problematice procesu individuálního plánování sociální služby v pobytovém zařízení pro seniory, s cílem identifikovat role sociálního pracovníka a eticky problematické oblasti při plánování sociální služby v pobytovém zařízení pro seniory. Text práce je rozdělen na tři tematické okruhy. První tematický okruh je věnován obecnému pohledu na proces individuálního plánování v pobytovém zařízení pro seniory. Druhá kapitola se věnuje představením rolí sociálního pracovníka, které může zastávat během procesu individuálního plánování. Zároveň pojednává o etických aspektech v pobytovém zařízení pro seniory. Závěrečná kapitola představuje možné problematické situace, které mohou nastat během procesu individuálního plánování v pobytovém zařízení pro seniory, které jsou podloženy praktickými poznatky, vycházejícími z výzkumné sondy.
The individual planning of a social service in a residential facility for the elderly
Keywords: Senior; individuální plánování; pobytové zařízení pro seniory; role sociálního pracovníka; etické aspekty; lidská důstojnost; problematické situace; Senior; individual planning; residential facility for the elderly; role of social worker; ethical aspects; human dignity; problematic situations