Průmyslová výroba a její vliv na životní prostředí v ČR - obecné tendence - Malenická, Klára (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá průmyslovou výrobou a jejím vlivem na životní prostředí v České republice. Člení se do třech hlavních kapitol - těžební průmysl, energetický průmysl a zpracovatelský průmysl. Obsahem jednotlivých kapitol je politika vztahující se k danému sektoru, vývoj průmyslových odvětví po roce 1989, jejich struktura, rozmístění a vliv na životní prostředí. Obecné dopady průmyslové výroby na životní prostředí jsou rozšířeny o konkrétní příklady. Textovou část doplňují tabulky, grafy, obrázky a kartografické výstupy.
Industrial production and its influence on the environment in the Czech Republic - general trends
Keywords: průmyslová výroba; životní prostředí; těžba; elektrická energie; zpracovatelský průmysl; industrial production; environment; exploitation; elektrical energy; manufacturing industry