Systém farmového chovu daňků - Jarošová, Martina (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem bakalářské práce je studium odborné literatury a následné provedení analýzy chovu daňka skvrnitého (dama dama) ve farmovém chovu. V první části je popsána deskripce daňka skvrnitého, jeho etologie a požadavky pro chov, zahrnující výživu a zootechnické zásahy. V druhé části je popsán management stáda a jsou porovnávány získané informace ze studia literatury s praxí v chovu na farmě Mnich. Bylo provedeno srovnání podmínek farmy s podmínkami volné přírody.
The system of fellow deer farm breeding
Keywords: daněk evropský; dama dama; farmový chov; the fallow deer; dama dama; farming (breeding)